Вистава форум-театру "Мій Дім"

💛💙За підтримки ректора УДУ імені Михайла Драгоманова  академіка Віктора Андрущенка, Благодійне товариство "Джерела", декана Факультет спеціальної та інклюзивної освіти УДУ імені Михайла Драгоманова Ірина Маркусь.

10 жовтня 2023 року у стінах міжфакультетського мистецького центру SKLO  УДУ імені Михайла Драгоманова відбулась вистава «Мій дім» за участю людей з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень, яка занурила глядачів в особисті, складні історії, повʼязані з темою дому, з теперішнім і майбутнім, з їхніми мріями тощо.

Метою показу форум-вистави «Мій дім» є інформування суспільства про проблеми сегрегації та дискримінації людей з інвалідністю.
зображення viber 2023 10 10 21 08 05 800

«Мій Дім» – форум-вистава, яка дозволяє глядачам прожити історію дівчини з ментальними порушеннями, відчути її страхи, бажання та перешкоди, які заважають їй жити незалежно у власному домі без підтримки родичів в умовах повномасштабного вторгнення.
зображення viber 2023 10 10 21 08 08 116
Співаторками та акторками форум-вистави стали люди з ментальними порушеннями, студенти факультету спеціальної та інклюзивної освіти УДУ імені Михайла Драгоманова та учасниці інклюзивної театральної студії ГО «Театр Змін».
Вистава форум-театру «Мій дім» надає глядачам можливість відчути і зрозуміти ключові стратегічні та практичні питання надання послуг підтриманого проживання особам з інвалідністю на рівні держави та припинити фінансування інституцій, які системно порушують права людей з інвалідністю. З 2017-го року розпочалася реформа «деінституціалізації», яка досі не завершена і не дає жодної альтернативи та вибору людині з інвалідністю, оскільки держава не фінансує надання послуги підтриманого проживання в Україні.
Формат форум-вистави «Мій дім» залишає відкритим кінець вистави. Історія завершується на піку конфлікту, тим самим залишаючи простір глядачам та глядачкам втручатися та змінювати хід подій, додаючи свій життєвий досвід та компетенції, щоби підтримати головну героїню.
Після форум-показу, студенти факультету спеціальної та інклюзивної освіти, долучились до публічного обговорення питання надання послуг підтриманого проживання особам з інвалідністю, що дозволило їм усвідомити потребу в єдності суспільства у вирішенні таких життєво необхідних питань, як створення на державою рівні системи надання послуг підтриманого проживання особам з інвалідністю.
зображення viber 2023 10 10 21 08 07 335
«Тільки об’єднавшись, працюючи спільно ми можемо досягнути успіху у вирішенні питання надання послуг підтриманого проживання особам з інвалідністю». Разом ми сила!

зображення viber 2023 10 10 21 08 03 550зображення viber 2023 10 10 21 08 05 164